Verhalen
Trotse partner van Pride Amsterdam

Trotse partner van Pride Amsterdam

De gedeelde missie en samenwerking van VodafoneZiggo met Pride

VodafoneZiggo heeft veel aandacht voor diversiteit en inclusie. Dat is bijvoorbeeld te zien aan het partnership met Pride Amsterdam. Al voor de fusie tussen Vodafone en Ziggo, was Vodafone partner van dit wereldberoemde evenement, dat afgelopen zaterdag weer van start ging. HR-directeur Thomas Mulder blikt in een interview terug op acht mooie jaren.

Directie_ThomasMulder

Plezier en Vooruitgang met elke Verbinding
Thomas: "Dat is onze purpose. Als je op je werk het gevoel hebt dat je niet jezelf kunt zijn om er bij te kunnen horen, krijg je nooit een verbinding met je collega's en het bedrijf dat echt plezier en vooruitgang brengt. Daarom is gelijkheid en inclusie ongelofelijk belangrijk in een organisatie die zo divers is als die van ons. Dankzij het partnership met Pride laten we zien waar we voor staan, zowel aan onze collega's als aan de samenleving. Toen wij met onze eigen boot meevoeren in de Canal Parade, vond ik het prachtig om te zien dat alle collega's op de boot echt helemaal zichzelf waren en zo een fantastische dag hadden met elkaar."​

Open Up, Team Up & Step Up
"Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en voor iedereen moet er vrijheid en gelijkheid zijn, ongeacht afkomst, geslacht, seksualiteit of het al dan niet hebben van een beperking. Vanuit de VodafoneZiggo kernwaarden Open Up, Team Up & Step Up werken we aan een zo open mogelijke cultuur. Ook bundelen we onze krachten met gelijkgestemden én andersdenkenden en zetten we net die extra stap om diversiteit, gelijkheid en inclusie binnen onze organisatie en de samenleving nog verder te bevorderen."

"Als het gaat om de LHBT+-community is dit terug te zien in bijvoorbeeld onze gedragscode, ons medewerkersnetwerk 'Queers Connected' en de organisatie van workshops van Corporate Queer voor onze collega's. Daarnaast vinden we het belangrijk om naar buiten toe te laten zien dat we ook binnen de rest van de samenleving deze waarden hoog in het vaandel hebben staan. Dat doen we door onder meer onze verbintenis aan Pride Utrecht en Pride Amsterdam."

Internationaal Inspireren
"Al bij ons eerste jaar van deelname aan Pride Amsterdam in 2013 wilden we onze Vodafone-collega's uit andere landen inspireren en schreven daarom een wedstrijd uit. Zo konden de winnaars uit 5 andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië, met ons meevaren. Dit was zo'n overweldigend succes dat we besloten dit verder uit te breiden voor de edities in de jaren die volgden. In deze jaren hadden we vele tientallen collega's uit de Verenigde Staten en zo'n 15 Europese en Afrikaanse landen waar Vodafone actief is, bij onze Nederlandse collega's op de boot staan. Dit samenzijn van onze collega's van over de hele wereld tijdens Pride Amsterdam leverde ieder jaar weer onvergetelijke ervaringen op. Hiermee hebben we het diversiteitsbeleid in vele Vodafone-landen geïnspireerd." 

"We zijn een trotse ally van de community en zullen dat ook zeker blijven. Natuurlijk is deze coronatijd ook voor Pride Amsterdam niet makkelijk geweest. Ik kijk er daarom echt naar uit dat we als partners snel kunnen zeggen: Together Again!" 

Jubileum in beeld
De fotowedstrijd voor de jubileumeditie van de Pride, leverde een gigantisch aantal inzendingen op. Een jury koos hieruit de 50 meest betekenisvolle en iconische foto's door de jaren heen, onderverdeeld in diverse categorieën. En geweldig dat daar een prachtige foto bij zit, genomen op onze boot tijdens de Canal Parade!

2027_08_05_MICHAELGRASTE_HR_TIFF_PRIDE.jpg

In een speciaal fotoboek en een fototentoonstelling in Amsterdam zijn deze 50 meest bijzondere foto's te bewonderen. De tentoonstelling is tot en met 10 augustus te zien in het Vondelpark.​

Pride Amsterdam 2021 vindt plaats van 31 juli tot 8 augustus met een alternatief programma, vanwege de coronamaatregelen. Kijk hier voor meer informatie. 

In het blog "Jezelf zijn is de basis van een sterke samenleving" lees je meer over hoe VodafoneZiggo omgaat met diversiteit, inclusie en trots.