Verhalen
'Vitale medewerkers: de basis van een gezond bedrijf'

'Vitale medewerkers: de basis van een gezond bedrijf'

VodafoneZiggo's visie op vitaliteit

Als je lekker in je vel zit, doe je alles nét iets makkelijker. Je staat positiever in het leven, houdt makkelijker contact én hebt minder last van stress. Daarom heeft VodafoneZiggo speciaal voor medewerkers een breed vitaliteitsaanbod. Dit richt zich op vier gebieden: mentaal fit, fysiek fit, sociaal verbonden en financieel fit.

Wat kun je zelf doen om je fit en gezond te voelen? Hoe zorg je ervoor dat je energiek de dag begint én eindigt? Hoe haal je voldoening uit je dag? Hoe haal je het beste uit jezelf? "Daar heb je meer invloed op dan je misschien denkt", zegt Dorien Hendriksen van de HR-afdeling. "Daarom bieden we medewerkers volop inspirerende informatie, professionele ondersteuning, trainingen en programma's waarmee zij zelf aan de slag kunnen."

"Bij welzijn draait het om jou als persoon: hoe het gaat met jezelf en je omgeving", zegt Dorien. "Vaak denken we meteen aan gezond eten, voldoende sporten, je BMI of stoppen met ongezonde gewoonten zoals roken. Dit zijn belangrijke zaken maar vormen niet het hele plaatje van je totale welzijn."

Impact maken
VodafoneZiggo focust daarom ook op andere kanten. "Denk aan je sociale verbindingen, impact maken, je gevoel van betrokkenheid, waardering, werkplezier, voldoening. Kijk je op een positieve manier naar jezelf? Je hebt het allemaal nodig om lekker in je vel te zitten en goed te kunnen presteren. En stress zien wij niet direct als het Grote Kwaad. De juiste dosis stress zorgt dat je scherp blijft, je jouw flow vindt en optimaal én met plezier kan presteren. Ál die zaken komen langs in ons programma voor medewerkers. Want een vitale medewerker bouwt aan een vitaal bedrijf. Alleen wanneer een medewerker zich goed voelt, komt een goed presterend team tot stand. De kracht van een team is de kracht van elk individueel lid."

Balans werk/privé
"In onze Mentale Toolbox bieden we laagdrempelige, professionele ondersteuning voor meer balans en minder stress. Denk aan trainingen over integratie van of balans tussen werk en privé, een goed gesprek met een onafhankelijke professional of tips om te ontspannen. Ook hebben we een 90 dagen durend 'Awaken Your Inner Champ'-programma, bedoeld om de beste versie van jezelf te (her)ontdekken. Daarnaast is er veel aandacht voor fysieke fitheid. Regelmatig doen we samen leuke challenges zoals de Stappen Challenge of de Connect Run. Je kunt gratis deelnemen aan (digitale) sportlessen en clinics en grote sportevenementen. Bewegen én socializen dus! Samen sporten is immers veel leuker. Zeker als je daar ook nog eens een goed doel mee kan steunen. En... je krijgt korting op je eigen sportabonnement en op een nieuwe fiets."

Verwarrende tijden
Maar er is meer te doen op sociaal gebied, legt Dorien uit. "In deze verwarrende tijd levert contact met je collega's vaak een belangrijke bijdrage aan je welzijn. Collega's laten we daarom elkaar ontmoeten in verschillende (online) communities en we organiseren (virtuele) borrels en koffiesessies. Alles wordt ontwikkeld met, door en voor onze eigen medewerkers. Dat maakt dat er voor iedereen elementen in zitten die waardevol zijn. Dat maakt het zo waardevol."

Meer weten over werken bij VodafoneZiggo?