Verhalen
Groen vervoer in de hoogste versnelling

Groen vervoer in de hoogste versnelling

Onderweg naar klanten én een beter milieu

Monteurs hoeven lang niet altijd meer de bestelbus te pakken om naar klanten te racen. Dat kan voortaan ook met de e-bike, duurzame bakfiets of overkapte e-scooter. Zo stimuleert VodafoneZiggo een beter milieu én de gezondheid van medewerkers.

De binnenstad is vaak slecht bereikbaar per auto of bestelbus. Kleine straatjes, drukte en eenrichtingsverkeer drijven menig chauffeur tot waanzin. Eerder werd al bekend dat Ziggo-monteurs in verschillende steden daarom gaan rijden met de Sunrider-bakfiets. Dat is een elektrische driewieler met een grote laadruimte én zonnepanelen. Inmiddels is het 'wagenpark' verder uitgebreid met twee nieuwe 'groene' voertuigen.

Carver: e-scooter
De Carver is een elektrische scooter op drie wielen met een overkapping. Hij biedt ruimte voor een bestuurder en de nodige hulpmiddelen. Een passend vervoersmiddel voor monteurs die met zijn reparatiespullen en gereedschapskist op klantbezoek gaan. De Carver is 100% elektrisch en beweegt zich geruisloos voort. Hij is te spotten in Maastricht en Groningen.

Driewieler-bakfiets
In Rotterdam en Nijmegen gaan de monteurs rijden met een e-bike van Cargo Cycling. Deze driewieler-bakfiets is speciaal ontworpen voor duurzaam en stedelijk transport. Hij heeft een kantelmechanisme die het sturen, het gebruiksgemak en de stabiliteit ten goede komen.

Voorschot op de toekomst
Met deze elektrische driewielers nemen VodafoneZiggo en servicepartner Circet Nederland alvast voorschot op de toekomst. Vanaf 1 januari 2025 krijgen namelijk ruim dertig Nederlandse steden (waaronder Utrecht, Maastricht en Groningen) een 'zero-emissie'-zone, zo is afgesproken in het Klimaatakkoord. Dat betekent dat je op die plekken niet langer welkom bent met een bestelbus of auto die C02 uitstoot.

100% milieuvriendelijk
VodafoneZiggo heeft de ambitie om zoveel mogelijk klantbezoeken 100% milieuvriendelijk te maken. "We willen reisafstanden zo kort mogelijk maken en uitstoot per kilometer drastisch verlagen", zegt Marloes Timmerman van VodafoneZiggo. "We willen nu alvast doorpakken om vóór 2025 in alle ingestelde milieuzones te voldoen aan de nieuwe eisen."

Gezondheid
"Daarnaast denken we graag aan de gezondheid van onze medewerkers", vult Kees Uittenbogaard van Circet Nederland aan. "Door samen te testen, oplossingen te onderzoeken en verder te ontwikkelen, kunnen we stadslogistiek schoner, efficiënter en flexibeler gaan maken."

Lees meer over duurzaamheid