Verhalen
Fans beleven PSV-wedstrijd interactief via Vodafone-netwerk

Fans beleven PSV-wedstrijd interactief via Vodafone-netwerk

Slicing-techniek maakt nieuwe ervaring mogelijk

PSV-fans kunnen voortaan een interactieve ervaring beleven tijdens de thuiswedstrijden van hun club. Dat gebeurt vanuit een speciale box in het stadion in Eindhoven. Vodafone zorgde voor de onderliggende techniek.

De voetbalclub en het telecombedrijf werken samen met 5G Hub in Eindhoven. Dit is een initiatief van VodafoneZiggo, Ericsson, Brainport Development en de High-Tech Campus. Het belangrijkste doel van de Hub is het stimuleren van co-creatie met behulp van 5G-technologie, door partijen samen te brengen voor het creëren van winstgevende businessmodellen.

Op de tribune van het PSV-stadion staan voortaan dertien speciale stoelen, voorzien van meerdere beeldschermen. Toeschouwers die in zo'n Experience Box zitten, beleven de wedstrijd als nooit tevoren. Via de schermen krijgen zij extra informatie over de spelers (bijvoorbeeld hun energieverbruik) en statistieken over het wedstrijdverloop. Een deel van deze informatie is normaal gezien alleen beschikbaar voor de trainer en zijn staf.

De technologie die alle informatie real-time naar de bijzondere zitplaatsen stuurt, heet 'network slicing'. Sommige programma's die de Experience Box gebruikt, behoeven een continue, stabiele verbinding om goed te presteren. Met deze slicing-techniek reserveert Vodafone als het ware een gedeelte van de beschikbare bandbreedte, zodat deze applicaties en gegevens kunnen rekenen op een op zichzelf staande, veilige, stabiele verbinding.

Over de 5G Hub
De 5G Hub is een samenwerkingsverband tussen VodafoneZiggo, Ericsson, Brainport Development en de High-Tech Campus. Op de campus in Eindhoven biedt de 5G Hub een ruimte waar partners en andere geïnteresseerden samenkomen om te discussiëren, ontdekken en ontwikkelen. Hier vinden meerdere innovatieve projecten plaats, waaronder deze samenwerking met PSV.

www.5ghub.nl