Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Ziggo Sport verwerft uitzendrechten Turkse voetbalcompetitie Süper Lig

  15 augustus 2022

  Ziggo Sport besteedt de komende twee voetbalseizoenen aandacht aan de Turkse Süper Lig. De sportzender verwierf de rechten voor het uitzenden van live wedstrijden en de samenvattingen van alle wedstrijden van de Turkse voetbalcompetitie op tv en internet.

  Ziggo Sport is de eerste zender in Nederland die de belangrijkste Turkse voetbalcompetitie uitzendt. De komende twee seizoenen zijn een of twee wedstrijden per speelronde live te zien voor Ziggo-klanten en abonnees van Ziggo Sport Totaal. In het aanbod zitten regelmatig wedstrijden van Galatasaray, Fenerbahçe en Besiktas. Daarnaast worden samenvattingen uitgezonden van alle andere wedstrijden. Turkse sterspelers als Yunus Akgün en Halil Dervişoğlu en Nederlandse spelers als Wout Weghorst en Patrick van Aanholt zijn zo wekelijks live te volgen via Ziggo Sport.

  Marcel Beerthuizen, directeur Ziggo Sport: “Voetbal is in Turkije, net als in Nederland, de meest populaire sport. We zijn verheugd dat de Turkse voetbalcompetitie nu live op de Nederlandse televisie te zien is. Het is een mooie aanvulling op ons al uitgebreide aanbod aan nationale en internationale sportcompetities.”

  Uitgebreid voetbalaanbod
  Eerder dit jaar verlengde Ziggo Sport het contract met de Spaanse LaLiga. Ook de Franse Ligue 1 en Italiaanse Serie A zijn live bij de sportzender te zien. Uiteraard blijft ook de UEFA Champions League, net als de kwalificatie-interlands voor het EK 2024 en het WK 2026, bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien. Datzelfde geldt voor de UEFA Nations League en het bekervoetbal om de FA Cup in Engeland. In het praatprogramma Rondo, dat iedere maandagavond vanaf 20:30 uur te zien is, bespreekt Wytse van der Goot de hoogtepunten uit alle voetbalcompetities met o.a. Marco van Basten en Ruud Gullit.