Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Ziggo Sport presenteert WK voetbal met live-commentaar Sierd de Vos

  De favoriete voetbalcommentator van Nederland te horen bij alle wedstrijden van Oranje

  17 november 2022

  Oranje-fans kunnen alle WK-wedstrijden van het Nederlands elftal beleven met het commentaar van Nederlands populairste voetbalcommentator Sierd de Vos. Daarvoor werkt Ziggo Sport samen met de FIFA en met Grand Prix Radio van Ziggo Sport-collega Olav Mol.

  Voor het eerst kunnen Nederlandse voetballiefhebbers de wedstrijdbeelden op tv koppelen aan het gepassioneerde audiocommentaar van De Vos. Daarvoor zet Ziggo Sport de bekende Grand Prix Radio-app van Ziggo Sport-collega Olav Mol in. De app biedt de mogelijkheid om het commentaar van De Vos te synchroniseren met het beeld van de televisie. Om dit allemaal te kunnen doen, is Ziggo Sport Official Broadcast Partner geworden van het FIFA WK Voetbal 2022.

  De eerste wedstrijd van Oranje staat maandag 21 november om 17.00 uur op het programma. De uitzending op de app begint om 16.30 uur met een voorbeschouwing. Bekende Ziggo Sport-gezichten Bas van Veenendaal en Jan van Halst nemen die voor hun rekening. Direct na de wedstrijd komen zij ook met een analyse. Na de groepsfase zal Ziggo Sport-commentator Wytse van der Goot ook andere aansprekende WK-wedstrijden verslaan via de Grand Prix-radio-app. Sierd de Vos verzorgt het commentaar bij de finale.

  Koekoek
  Sierd de Vos is de populairste voetbalcommentator van Nederland en sinds vele jaren te horen en te zien bij Ziggo Sport. De uitgesproken voetbalcommentator - bekend van de uitspraak “Koekoek” en een langgerekt “Goaaaaaaalll” – is ook dé commentaarstem van de populaire voetbalgame FIFA.

  Ziggo Sport Voetbal Café
  De sportzender doet meer tijdens het WK Voetbal. Het toernooi komt uitgebreid aan bod in het nieuwe Ziggo Sport Voetbal Café.Presentator Bas van Veenendaal en gasten Jan van Halst en Arthur Numan zullen iedere vrijdagavond (tijdens het WK om 23.00 uur op Ziggo Sport kanaal 14 en Select) de ontwikkelingen op het WK bespreken en de leukste voetbalverhalen en anekdotes delen.

  Sierd de Vos - Ziggo Sport.