Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Klanten zorgen voor dataverbruik-record op GigaNet na invoering gedeeltelijke lockdown

  15 november 2021

  Klanten van VodafoneZiggo hebben op zondag 14 november voor een record aan dataverbruik gezorgd op het vaste netwerk: nooit eerder vonden er zoveel videostreams en ander downloadverkeer tegelijk plaats. Hiermee sneuvelt het vorige record van afgelopen februari. Het nieuwe record is te verklaren door het toegenomen dataverbruik in het algemeen, de Formule 1-race van Brazilië en mogelijk de invoering van de gedeeltelijke lockdown die vanaf 13 november van kracht is.

  Het nieuwe record is 460 Gigabit per seconde hoger dan het vorige record tijdens de verlengde lockdown in februari dit jaar. Ter illustratie: de toename is te vergelijken met 100.000 gelijktijdig online gestreamde films of series in HD-kwaliteit of circa 25.000 in UHD/4K-kwaliteit.

  Record 15 november 2021 - png crop.png

  Meegroeien met de klant
  Niet eerder maakten klanten zoveel gebruik van de producten en diensten van VodafoneZiggo. “Het is altijd geweldig om te zien dat we dankzij het netwerk onze klanten blij kunnen maken”, aldus Leo-Geert van den Berg, directeur vaste netwerken bij VodafoneZiggo. “We investeren voortdurend in onze netwerken, zodat we, nu en in de toekomst, de groeiende hoeveelheden data kunnen verwerken. We groeien mee met de klantbehoefte.”