Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Kinderen van VodafoneZiggo-medewerkers treden in voetsporen ouders

  "Waar werk je dan precies, mam?"

  16 augustus 2022

  Behalve veel medewerkers liepen vanochtend ook dertig kinderen door de deuren van het VodafoneZiggo-hoofdkantoor in Utrecht. Zij kregen op de Bring Your Kids Day de kans om te ontdekken wat hun vaders en moeders de hele dag doen, als ze aan het werk zijn.

  ''Maar waar werk je dan precies mam?'' Met die vraag, en nog een heleboel meer, stapten de kinderen (8 – 14 jaar) van verschillende VodafoneZiggo-medewerkers vandaag het kantoor van het telecombedrijf binnen. Want hoe vaak krijg je nu de kans om te ontdekken waar je ouders werken. Precies om die reden introduceerde VodafoneZiggo dit jaar de Bring Your Kids Days op verschillende vestigingen.

  Beginnen bij het begin
  De dag startte voor de kinderen met een korte uitleg over het mobiele en vaste netwerk. Hoe kan het dat het gewoon werkt als je de nieuwste film wil bekijken op je tablet? En wat doet dat grijze kastje, dat je altijd midden in een woonwijk ziet staan? Een heleboel informatie, maar voor Joost (10 jaar) klinkt het allemaal wel logisch. ''Mijn vader is planner dus als er een storing is, zorgt hij dat er een monteur komt en het weer opgelost wordt.''

  Leren programmeren
  De kinderen maakten ook kennis met andere onderdelen van de organisatie. Zo leerden ze zelf programmeren en maakten ze een stukje van hun eigen online game. Een hoogtepunt voor veel kinderen, zo ook voor Maya (9 jaar): ''Het lijkt moeilijk, al die blokken in verschillende kleuren. Maar eigenlijk valt het wel mee, als je het eenmaal snapt. Misschien dat ik dit later wel als baan wil.''

  Als je later groot bent
  Op de vestigingen van VodafoneZiggo in Groningen en Maastricht vindt volgende week ook een Bring Your Kids Day plaats. VodafoneZiggo begint al vroeg met het enthousiasmeren en informeren van kinderen over wat werken in deze branche betekent. Dat doet het bedrijf door regionale schoolklassen te ontvangen, maar ook met deze Bring Your Kids Days.