VodafoneZiggo.nl gebruikt cookies, door deze site te gebruiken accepteert u ons cookiebeleid.

EK voetbal in 4K-beeldkwaliteit te zien bij Ziggo

Ziggo breidt tijdelijk zijn 4K-aanbod uit met NPO1 in 4K

21 mei 2021

Vanaf 11 juni 2021 zijn bij Ziggo alle EK-voetbalwedstrijden op de zender NPO1 in 4K-beeldkwaliteit te zien. Met deze hoogst haalbare beeldkwaliteit zien klanten van Ziggo vanaf de eerste aftrap tot het laatste fluitsignaal een haarscherpe wedstrijd. Ziggo werkt er hard aan om het aanbod van sporten die in 4K-beeldkwaliteit worden uitgezonden uit te breiden. Na Formule 1 is het EK voetbal het tweede grote sportevenement dat door Ziggo in 4K wordt uitgezonden.

“Ziggo biedt klanten graag toegang tot hun favoriete content in de hoogst haalbare kwaliteit. Hierbij staan gemak en de beste kijkervaring centraal. Ook als je niet bij de wedstrijden in het stadion aanwezig kan zijn, lijkt het door de 4K-beeldkwaliteit van Ziggo ook vanaf de bank in de woonkamer alsof je zelf op de tribune zit”, zegt Marcel de Groot, directeur Consumentenmarkt.

Met 4K (Ultra HD) kijk je vier keer scherper dan met Full HD. Waar een Full HD-televisie een beeldresolutie heeft van 1920 x 1080 pixels, biedt een 4K-televisie met een resolutie van 3840 x 2160 pixels een nóg scherper beeld.

Beschikbaarheid
Veel consumenten hebben een 4K-televisie (UHD-tv/ Ultra HD) en kijken graag films, series en sport in de beste kwaliteit. Om het EK met 4K-beeldkwaliteit te kunnen kijken, hebben klanten een 4K-televisie (UHD-tv) en de Mediabox Next nodig. EK wedstrijden in 4K-beeldkwaliteit zijn bij Ziggo te zien op NPO1.

Films, series en zenders in 4K-kwaliteit
Naast het EK en de trainingen, kwalificaties en races van de Formule 1, worden ook films en series in 4K aangeboden. Hoewel nog niet alle films, series en programma’s in 4K-beeldkwaliteit worden gemaakt, groeit in 2021 het aanbod van huurfilms, tv-zenders, films en series in 4K flink. Op de Mediabox Next is het meest actuele aanbod te vinden. Via het Ziggo On Demand menu, de videotheek op de Mediabox Next, huur je nu al beschikbare films in 4K-beeldkwaliteit. Via Movies & Series (XL) stream je bovendien diverse films en series in 4K, waaronder de hitserie The Handmaid's Tale, maar ook de zender Love Nature die in 4K-kwaliteit wordt uitgezonden.

Meer informatie via: https://www.ziggo.nl/4k