Aan de slag bij VodafoneZiggo

Voor jong talent staan bij ons de deuren wagenwijd open. We bieden volop doorgroeimogelijkheden, stages, een traineeship, leerkansen en werkplezier. Lees meer over VodafoneZiggo als werkgever.

Van Amsterdam naar London, van trainee naar digitaal programma manager. Gino Smit onderging het traject. "Ik heb met volle teugen genoten van het ontwikkelingsprogramma van Vodafone. Als trainee kreeg ik de kans om me professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Uiteindelijk mocht ik naar Engeland verhuizen voor de baan van mijn dromen."

interview - 4 min

Lees dit verhaal

"Ik ben van nature introvert. Vóór mijn traineeship had ik daar soms moeite mee. Ik werd in groepen al gauw bestempeld als stil of verlegen, terwijl ik dat zelf echt niet zo zie."

interview - 2 min

Lees dit verhaal

Meer weten?

Volg ons ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van nieuws, achtergronden en aankomende edities van ons magazine.

2 min

Connect Jong talent

"Dankzij mijn traineeship sta ik steviger in mijn schoenen"

"Ik ben van nature introvert. Vóór mijn traineeship had ik daar soms moeite mee. Ik werd in groepen al gauw bestempeld als stil of verlegen, terwijl ik dat zelf echt niet zo zie."

Inge Peters, Customer Experience Analyst, vertelt over haar traineeship bij VodafoneZiggo: "Ik heb geleerd mijn introverte karakter volledig te accepteren en bewust in te zetten op de juiste momenten. Ik sta nu steviger in mijn schoenen en ik zie ook sneller mijn toegevoegde waarde in een team of in een vergadering. Soms is het bijvoorbeeld veel effectiever om even je mond te houden en achteraf de punten samen te vatten."

"Ik ben, samen met mijn collega's van Customer Experience & Processes, de drijvende kracht achter het verbeteren van de klantervaring van VodafoneZiggo", aldus Inge. "Zo heb ik vandaag op basis van klantfeedback een aantal verbeterinitiatieven doorgestuurd naar verschillende afdelingen. De wensen die klanten hebben, brengen wij onder de aandacht bij de juiste mensen, op het juiste niveau. Zo zorgen we dat het perspectief van de klant op het juiste moment de aandacht krijgt die het verdient."

Bij VodafoneZiggo is weinig sprake van hiërarchie, volgens Inge. "We doen niet moeilijk over je plek in de organisatie, zolang je met gefundeerde ideeën komt. Ik voel ook weinig afstand tussen mezelf en de managers. In een project werk je vaak samen aan één doel en dan is je rol ondergeschikt."

"De nadruk ligt op onze mentaliteit en 'frisse blik'. Trainees krijgen echt de ruimte om hun mening te geven en mee te denken. Daarnaast mogen we uitgebreid meekijken bij de ontwikkeling van producten, processen en diensten. Dat is heel interessant en leerzaam. De dag eindigt meestal met veel voldoening, als er weer iets voor de klant is opgelost."

Inge Peters studeerde toerisme en marketing. Ze woont in Breda en leert graag vreemde talen. Na haar traineeship werd ze Customer Experience Analyst bij VodafoneZiggo.

Meer weten over VodafoneZiggo als werkgever?


VZ

VodafoneZiggoVodafoneZiggo

Share this article