Sinds de dagen van flipperkasten en 'Pong' is er een hoop veranderd qua techniek en beschikbaarheid van games. Maar de zorg van ouders is nog steeds hetzelfde: raken kinderen niet verslaafd, worden zij niet lui en dom van gamen? Koen gaf onlangs twee masterclasses aan ouders én kinderen over bewust omgaan met gamen. Tijdens deze sessies op het centrale kantoor van VodafoneZiggo ontdekten ouders de voordelen van gamen. Ze merkten dat sámen een potje gamen kan helpen om elkaar beter te begrijpen. Kinderen kregen handvatten om verantwoord computerspellen te spelen en afspraken hierover te maken.

Koen Schobbers is student geneeskunde en in 2017 was hij de eerste Nederlandse e-sporter (gamer van sportspellen) met een topsportstatus. Sinds 2006 heeft hij veel kennis vergaard over de gaming-industrie. Voor VodafoneZiggo zette hij de historie op een rij (zie onderstaande video). Ook was hij betrokken bij het VodafoneZiggo-scholenprogramma Online Masters en de campagne 'Fam-E-League' van Vodafone. Een sociaal experiment, waarin ouders binnen een week tijd Fortnite leren spelen van hun kinderen.

Online Masters is een online lesprogramma waarin kinderen les krijgen over digitale vaardigheden. Het programma is ontwikkeld door VodafoneZiggo met medewerking van Mediawijzer.net en ECP/veiliginternetten.nl omdat er momenteel onvoldoende aandacht is op scholen voor digitaal onderwijs. Het programma bestaat uit vier modules: digital master, social master, safe master en creative master. Bewust Gamen is een onderdeel van de social master module. Iedere module bestaat uit lesstof, opdrachten en vragen. Het programma is bedoeld voor groep 7 en groep 8 van de basisschool en klas 1 en klas 2 van de middelbare school. Het programma is gratis beschikbaar en ook ouders/verzorgers kunnen gebruik maken van het programma.