Vodafone_ Ziggo-Pride-Ring_240425_-2

Vodafone Belong(r)ing verbindt mensen tijdens Pride Park Amsterdam

24 juli 2024

Pride Amsterdam staat dit jaar in het teken van verbinding met als thema TOGETHER. Tijdens Pride Park, de kick-off van de Amsterdamse Pride week, deelt Vodafone gratis de Belong(r)ing uit. Het ontwerp is een samenwerking tussen Queer-designer Jade Hermans en het telecombedrijf die tijdens Pride Utrecht werd gelanceerd. De belong(r)ing is dé manier om in contact te komen met anderen tijdens Pride Amsterdam en is speciaal ontworpen om interactie te stimuleren.

Onderzoek van Movisie toont dat lhbti+-personen meer risico lopen om zich eenzaam te voelen door een gebrek aan sociale steun en acceptatie. Dit kan leiden tot gevoelens van isolatie. Pride Amsterdam viert met het thema TOGETHER juist de boodschap van liefde voor jezelf en de ander.

Om de verbinding en samenzijn tastbaar te maken deelt Vodafone de Belong(r)ing uit. Dit is een set van vijf ringen, bestaande uit een opvallende ring en vier kleinere ringen in verschillende maten en kleuren. Het idee is dat iedereen die een set heeft, ringen moet ruilen om op elke vinger een ring van een andere kleur te dragen. Zo kom je in contact met anderen die ook de Belong(r)ing dragen. Door de ring te dagen geef je als bezoeker van de Pride aan dat je openstaat voor een praatje en nieuwe connecties.

Het opvallende ontwerp van de ring is bedacht door Queer-designer Jade Hermans. Ze legt uit waarom ze hier graag aan heeft mee willen werken: “Iets terug kunnen doen voor mijn community tijdens Pride, het moment van het jaar waar wij centraal staan, was voor mij een no-brainer. Een ring is al het symbool van verbinding, maar met mijn design help ik mensen graag om de eerste stap te zetten in het maken van een connectie en elkaar ontmoeten."

Plezier en vooruitgang met elke verbinding
Waardevolle verbindingen leggen tussen mensen en in de samenleving is de kern van wat Vodafone doet. Directielid Fleur van Beem is ambassadeur van het Queers Connected-netwerk en licht toe hoe de campagne verbinding tastbaar maakt. “Niemand zou zich alleen moeten voelen, maar toch kampen bovengemiddeld veel personen in de community hiermee. Wij proberen dat intern zelf aan te pakken met onder andere ons Queers Connected-netwerk. Met de Belong(r)ing brengen we de verbinding die wij intern proberen te stimuleren, ook naar de rest van de queer-community.”

Marc, senior event manager van Pride Amsterdam, geeft zijn perspectief op het initiatief: “Juist in deze tijd, waar we steeds vaker onder druk komen te staan en er zelfs vrijheden verloren gaan, is het belangrijk dat iedereen elkaar weet te vinden." Jade en Vodafone hebben dit gedachtegoed tastbaar weten te maken middels de Belong(r)ingen, die er aan bij zullen dragen dat verbinding overheerst op deze Pride. We hebben veel zin in Pride Park en het initiatief van de Belong(r)ing past hier perfect bij.”

Waar en wanneer?
Iedere bezoeker van Pride Park kan een Belong(r)ing ophalen bij de stand van Vodafone in het Vondelpark. Van 12:00 tot 18:00 uur zullen drag queens en medewerkers van Vodafone aanwezig zijn om ringen uit te delen.

Meer dan alleen Pride
Niet alleen tijdens Pride Month, maar het hele jaar door werkt Vodafone aan een inclusieve samenleving en een positieve werkomgeving voor queer-collega’s. Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit (DE&I) zijn geïntegreerd in de bedrijfsstrategie. Lhbti+-inclusiviteit is hier een onlosmakelijk onderdeel van.