Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Ruim 56.000 huishoudens in Deventer en Huizen aangesloten op gigabit-internet van Ziggo

  Beide gemeenten zijn klaar voor de toekomst met het GigaNet van Ziggo

  13 juli 2021

  Ruim 56.000 huishoudens en bedrijfspanden in Deventer en Huizen zijn vandaag aangesloten op de snelste internetverbinding van Ziggo. Daarmee krijgen klanten in beide gemeenten de mogelijkheid om downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde af te nemen. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting circa 3,4 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 krijgen alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.

  Het netwerk van Ziggo is de afgelopen tijd verbeterd. Daardoor was het niet nodig om de straat open te breken. De 1 Gbps downloadsnelheden zijn dan ook per direct beschikbaar.

  Netwerk investeringen
  Afgelopen tijd werd het kabelnetwerk van Deventer en Huizen technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 120.860 nieuwe connectoren en vervingen ruim 11.281 aansluitkabels in 6.446 straatkasten. Bij elkaar meer dan 12 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales. Dankzij al deze vernieuwingen wordt supersnel internet niet per straat of wijk beschikbaar, maar schakelt Ziggo in één keer hele steden of regio's aan.

  Signaal voor het overgrote deel via glasvezel
  Het vaste netwerk van Ziggo bestaat uit glasvezel en coax. De weg die het internetsignaal van het datacenter naar een huisaansluiting aflegt, verloopt over het Ziggo-netwerk voor het overgrote deel via glasvezel. Alleen het laatste deel, van de wijkkast tot in de huiskamer, gaat via de coaxkabel. Op dit coaxdeel past Ziggo de technologie DOCSIS 3.1 toe. Daarmee zijn ook hoge internetsnelheden te behalen, met nu al een downloadsnelheid tot 1 Gbps. Deze technologie zorgt dat binnen een aantal jaar snelheden tot 10 gigabit per seconde mogelijk worden. Ook de uploadsnelheden gaan op termijn omhoog. In april heeft VodafoneZiggo tijdens een test een downloadsnelheid van 10 gigabit per seconde bereikt op het bestaande vaste netwerk. Met deze snelheid is een 4K-film van twee uur in 10 seconden gedownload.

  GIGA-abonnement
  Ziggo's nieuwe abonnementsvorm 'GIGA' bestaat uit: internet tot 1 Gbps download en 50 Mbps upload, het meest uitgebreide tv-zenderpakket via de interactieve Mediabox Next, Ziggo Movies & Series XL (Home of HBO), Ziggo Sport, Ziggo GO-app en een vaste telefoonaansluiting.

  Lees hier meer over GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo.