Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Klanten gebruikten massaal de netwerken van VodafoneZiggo tijdens de jaarwisseling

  1 januari 2022

  Klanten van het mobiele netwerk van Vodafone gebruikten tussen 22.00 uur en 04.00 uur vannacht 15% meer mobiele data ten opzichte van de jaarwisseling 2020/2021. De toename is wel minder dan vorig jaar: toen verwerkte Vodafone 28% meer mobiele klantdata ten opzichte van het jaar daarvoor.

  Piek op het vaste Ziggo-netwerk
  Klanten gebruikten het vaste netwerk vooral direct na middernacht. De piek in het verbruik op dit netwerk was 2% hoger dan vorig jaar.

  De piek van afgelopen nacht is echter geen record voor 2021: de hoogste pieken qua verkeer richting het internet werden bereikt tijdens de F1 races, waaronder de slotrace van zondag 12 december in Abu Dhabi, toen er in totaal ruim 5,3 miljoen mensen keken hoe Max Verstappen het wereldkampioenschap won.

  Afname bellen op het Vodafone-netwerk
  Tijdens deze jaarwisseling belden klanten iets minder dan het jaar ervoor. Het aantal mobiele gesprekken daalde met 2% ten opzichte van vorig jaar.

  Op het mobiele netwerk maakten klanten ook dit jaar weer minder gebruik van sms; in totaal verstuurden ze tussen 22.00 tot 04.00 uur 16% minder sms-berichten ten opzichte van vorig jaar.

  De piek in het gebruik van het mobiele netwerk van Vodafone was tussen 00.10 en 00.15 uur.

  De huidige lockdown is een mogelijke verklaring voor het feit dat sommige cijfers van deze jaarwisseling weinig verschillen ten opzichte van de cijfers van de vorige jaarwisseling. Zoals vorig jaar vierde Nederland door strenge corona-maatregelen opnieuw oudejaarsavond vanuit huis.